Start › Forum › Rynek › Wyniki i sprawozdania finansowe › Polacy mówią nie papierowym rachunkom i fakturom
- Ten temat ma 2 odpowiedzi, 2 głosy, a ostatnio został zaktualizowany 17 lat, 4 miesiące temu przez
Anonimowy.
-
AutorWpisy
-
-
Kan
KlucznikAż 66% Polaków posiadających internetowe konto, chciałoby otrzymywać rachunki za prąd, gaz, telewizję, etc. w formie elektronicznej. Najlepiej, by informacje o płatnościach były dostarczane za pośrednictwem bankowości internetowej, na konto ankietowanych. Takie wnioski płyną z badań przeprowadzonych przez firmę ARC Rynek i Opinia na zlecenie Krajowej Izby Rozliczeniowej.
-
Anonimowy
GośćRachunki i faktury – a dlaczego nie konto u dostawcy? Dostaję @/smsa o wystawieniu rachunku, wchodzę na swoje konto np. u dostawcy prądu, sprawdzam stan i płacę kartą lub przelewem bezpośrednio z tego konta u tego dostawcy.
-
Anonimowy
GośćNa dziś są możliwe zlecenia stałe i polecenia zapłaty , tak więc odpada – jeżeli się chce pomyśleć – argument pamiętania o płatnościach . BILIX jest bardzo niszową usługą – jakoś usługodawcy nie kwapią się z tą formą płatności .
Niestety , ale jeszcze bardzo wiele instytucji i usługodawców w razie konfliktu nie chce honorować dowodów wpłaty w postaci wydruków komputerowych choć to niezgodne z przepisami . Tak jest np w niektórych US . Na jego polecenie musiałem udowodnić wydatki na internet . I oto co robi Netia na moje żądanie potwierdzenia wpłat – przesyła mi – DUPLIKATY faktur , a do tego blankiety wpłat . To wszystko w liczbie 12+12 formatów A4 3 listami (format A4) . Paranoja . Zachęcanie "ekologią’" jest doprawdy śmieszne . Zazwyczaj firmy przesyłają 1 fakturę i 2-3 kartki reklam . Kwoty zaoszczędzone przez firmy na fakturach -zostaną przez nie wydane najczęściej na papierowe ulotki . Firmy mają mieć oszczędności – a co ma mieć z tego klient ?
-
-
AutorWpisy