Plus nie przenosi numerów informuje Play

Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Plus nie przenosi numerów informuje Play

Przeglądanie wątków odpowiedzi 10
  • Autor
    Wpisy
    • #154952 Odpowiedz
      rafaik
      Członek

Jak informuje rzecznik Play Marcin Gruszka obecnie Plus nie realizuje procesu przenoszenia numerów, które nakłada na niego ustawodawca. Blisko 4000 wniosków oczekuje na odpowiedz sieci Plus.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• #179459 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Dokładnie, od 31-07-2009 mój numer powinien działać w

mBank Mobile a dalej działa w Simplusie. Plus leci sobie

ostro w kulki, mam nadzieję, że za to zapłaci!

• #179460 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Operatora będzie można ukarać za niewywiązywanie się z nałożonych na niego prawnych obowiązków . Co jednak ma zrobić klient indywidualny , gdy – wierząc w moc prawa – zostaje poszkodowany przez owego operatora ? O tym już regulator nie raczył pomyśleć ? Bo przecież ciąganie się po sądach to tylko abstrakcyjne wyjście .

• #179461 Odpowiedz
      szkodnik_byd
      Członek

moj numer z plusa do play przenosilo ponad tydzien bo plus po 3 ponagleniu na moja porsbe zarejestrowal wniosek e03

• #179463 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Gruszka na co wam tylu klientów skoro jakość macie do bani, pewni im będzie ich więcej tym będzie jeszcze gorzej. Ja czekam na wyniki kontroli i zobaczymy co się okaże, czy jest tak jak mówi, czy może Play chce przyjmować klientów ale robi to niezgodnie z prawem, bo np. nie przestrzega jakiś przepisów o ochronie danych osobowych

• #179464 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

pasjonat, jak to po co? przecież nie chodzi o jakość tylko o ilość, jak będzie ilość to szybciej się znajdzie kupiec na Playa

• #179465 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Z Erą, Playem czy z Orange jest ten sam problem. Wszyscy operatorzy nie wyrabiają się z tym przenoszeniem, bo nie ma odpowiednich przepisów i procedur. Ciekawe czy UKE jest zadowolone z siebie, jak obserwuje, co się narobiło przez ich zmiany.

Podobno to miały byc zmiany na lepsze.Aż strach pomyśleć, czym nas jeszcze UKE uszczęśliwi..

• #179466 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Co wy macie z tą jakością w Play?

W moim najbliższym otoczeniu jest 9 osób w Playu (pre- i post-paidy) i jakoś nikt nie narzeka na jakość. Wszyscy są happy.

A skoro w Playu jest jakość słaba, to w Plusie jest taka sama. A jest dobra tu i tu. I nie, że faworyzuje tą sieć, ale

Ludzie opanujcie się.

• #179467 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Cieszę się , że spotkałem uszczęśliwionego – tak łatwo – człowieka (-: A skoro ON (no i jeszcze 9 osób ) jest szczęśliwych – nie oznacza to jednak szczęścia powszechnego . To bardzo infantylne rozumowanie .

• #179469 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Co do jakości w Playu to jest tylko jeden jedyny problem (przynajmniej w moim odczuciu). Chodzi mianowicie o to że Play ma właściwie 4 częstotliwości PlayGSM900, PlayUMTS, PlusGSM900 (a może nawet PlusGSM1800) i PlusUMTS. I problem polega na tym że tam gdzie jest słaby zasięg playa to telefon trzyma zasięg nawet do jednej kreski i dopiero jak juz wogóle straci zasieg to przelacza sie na plusa. Niestety przy okazji potrafi rozlaczyc rozmowe lub spowodowac ze jakosc polaczenia jest dramatyczna. Rozwiązaniem problemów najczęściej jest przełączenie sztywne na GSM900 i wybranie operatora Plusa tyle tylko że Play za to płaci.

• #179470 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

PLUS się chyba z niczym nie wyrabia:

Jak wielu, w czerwcu złożyłem wypowiedzenie umowy i wniosek o przeniesienie do Orange. 9-07 zadzwonił do mnie przedstawiciel PLUSa i ustaliliśmy warunki pozostania w PLUSie tyle tylko że do końca miesiąca nie zdołali mi dostarczyć umowy! Mimo ustalonych dwóch terminów w których już 'na pewno’ kurier sie pojawi, mimo 5 monitów – już się niemal uparłem że chcę zostać w PLUSie – do dziś mam zresztą SMSa w którym dziękują mi wyboru oferty dla stałych klientów i zapewniają, że nowe parametry umowy wejdą w życie od nowego okresu rozliczeniowego. Nic z tego 31-07 mój telefon zamilkł i został przekazany do Orange. W pierwszym dniu roboczym zawarłem umowę z Orange i w nocy został mi przypisany mój stary PULSowski numer. Okazało sie, że łatwiej było się przenieść niż pozostać w PLUSie.

Gdy jednak poszedłem za ciosem i próbuję przenieść pre-paida to już trzeci dzień nie są w stanie go przekazać do PLAYa.

Lider rynku się sypie???…

Przeglądanie wątków odpowiedzi 10
Odpowiedz na: Odpowiedź #179470 w Plus nie przenosi numerów informuje Play
Twoje informacje:

Anuluj