Plus nie porozumiał się z Ruchem w sprawie doładowań

Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Plus nie porozumiał się z Ruchem w sprawie doładowań

Przeglądanie wątków odpowiedzi 7
  • Autor
    Wpisy
    • #154735 Odpowiedz
      rafaik
      Uczestnik

Ruch S.A. poinformował, że nie doszedł do porozumienia z Polkomtelem i od jutra nie będzie sprzedawał doładowań elektronicznych tego operatora. Ponadto od 1 września użytkownicy Sami Swoi i 36.6, mogą mieć problemy z kupnem elektronicznych doładowań pre-paid.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• #180823 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Dobry RUCH!!!

• #180824 Odpowiedz
      anulkaa_45
      Członek

skoro i orange, to jednak marże SĄ bandyckie. nie dziwię się Polkomtelowi. dystrybutorzy zagrali vabank, ale na pewno na tym sporo stracą. nie mieć doładowań największej sieci w Polsce to jak strzelić sobie w stopę. może ruch np. wycofałby ze sprzedaży gazetę wyborczą? w końcu rzepę też można kupić.

• #180825 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Anulka, zgadzam się z Tobą. Na dłuższą metę taka sytuacja będzie nieopłacalna dla dystrybutorów, więc pewnie pójdą na warunki Plusa. A póki co konto można doladowac w wielu salonach i punktch gdzie sprzedają karty. Wszystko działa jak zwykle.Sam dziś byłem i doładowałem:)

• #180826 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Popularność karty spada a dystrybutorzy mają dalej tą samą stawkę – to nie jest logiczne i nie opłacalne dla operatora, a skoro i Plus i Orange mają podobne przemyślenia to faktycznie coś z tym trzeba zrobić. Wydaję mi się, że podobnie jak z UKE i przenoszeniem numerów Plus będzie sam musiał naprawiać świat:)

• #180827 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

w ubiegłym roku zmieniała stawki era, więc coś tu nie jest w porządku z tymi prowizjami. czy dystrybutorzy liczą, że klienci play dadzą im zarobić? żeby się nie przeliczyli – do playa to poszli ci co chcą mieć konto aktywne przez rok bez doładowań więc na nich nie zarobią

• #180828 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Ja sprzedaję doładowania poprzez Unikupon – też widzę wycofali sprzedaż produktów polkomtela – trochę to nie dorzeczne – stracą wszyscy – ale widocznie to jest próba sił – komuś musi się to opłacać bardziej komuś mniej. Myślę że wytrzymają góra tydzień – oczywiście Polkomtel – bo dla nich to też ogromna strata – jak klienci będą z prepaidów odpływać do innych marek. Także moim skromnym zdaniem jeśli Polkomtel będzie walczył sam z dystrybucją to padnie – ale jeśli dołączą się inni to będzie dla nich nie ciekawie. Tylko czy to nie zmowa cenowa ?:) Pożyjemy zobaczymy.

• #180829 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

koralik, nie zgodzę się z Tobą w kwestii, że popularność kart spada. To prawie połowa rynku! A uniemożliwienie swoim klientom zakupu doładowań to strzał do własnej bramki. Jakoś era nie pieniła się w tej kwestii. Orange też chyba zaprzestał walki.

Przeglądanie wątków odpowiedzi 7
Odpowiedz na: Odpowiedź #180823 w Plus nie porozumiał się z Ruchem w sprawie doładowań
Twoje informacje:

Anuluj