Play Online 2GB za 35 zł

Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Play Online 2GB za 35 zł

Przeglądanie wątków odpowiedzi 13
  • Autor
    Wpisy
    • #154811 Odpowiedz
      rafaik
      Uczestnik

W nowej ofercie mobilnego internetu Play Online za opłatę wysokości 35 zł miesięcznie otrzymamy 2 GB na transfer danych. Umowa zawierana jest na okres 18 miesięcy a transfer danych odbywa się z prędkością do 512 kbit/s.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• #180309 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

co to q.. jest? rozumiem, że w kolejnej wielkiej ofercie zjadą z prędkością do 256 kbit/s. to są chyba jakieś jaja, tak to play może dojechać to historycznej już prędkości 9600 b/s i tą ofertą rzucić cały rynek na kolana, ale ze śmiechu 🙂

• #180310 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Ta oferta to chyba jakiś dowcip …. Bo jest to cofnięcie ze strony play o rok do tyłu…. 35 zł za 2 GB i jeszcze na dodatek z ograniczeniem predkosci o polowe? (o polowe w stosunku do poprzednich ofert) Przecież od roku jest play online na karte 2GB za 30 zł BEZ UMOWY!!!!!!. 5zł taniej niż w tej ofercie, co przy 18 miesiacach daje oszczednosc 90 zł … Na allegro widze ze za tyle juz można spokojnie kupić używany modem do laptopa …. I JESZCZE RAZ PODKREŚLAM, ŻE BEZ UMOWY!

Zaś co do oferty dla studentów, to umowa powinna być na 9 miesięcy a nie na 18 …. po cholere studentowi umowa na 18? Niech zacznie we wrzesniu jednego roku to skonczy mu sie luty/marzec kolejnego … a semestr przeciez trwa do czerwca.

• #180311 Odpowiedz
      PROZAK
      Uczestnik

Coraz gorsze oferty od play, śledze co proponuje ten operator na przedłużenie abonamentu i jestem pewien ze raczej zrezygnuje , a co do play online to poczekam jakie będą oferty gdy kończyć sie będzie mi umowa. Zta prędkościa to chyba żart.

• #180313 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

ja mam w Plusie abonament iPlus Firmowo 49 z 50% rabatem i limitem danych 2,25 GB, czyli za 30 zł brutto mam 2,25 GB bez ograniczeń prędkości 😉

• #180314 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Ja mam neta z Play z limitem 10 gb i jestem zadowolony:)

Mieszkam obok przekaźnika Playa i mam cały czas pełen zasięg, niektórzy nawet mówią że lepiej śmiga niż kablówa 1mb/s:)

Polecam tym którzy mieszkają blisko przekaźnika i mają zamiar wziąć telefon z Play-a, nie koniecznie na abonament (to zwiększa limit transferu o 100%), a i jeszcze ile to kosztuje: 45 zł miesięcznie, a jeżeli ktoś od razu zdecyduje się na umowę na 18 miesięcy, bez okresu próbnego (7 dni) to ma 3 miesiące za free;D

• #180315 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Zapomniałem powiedzieć jeszcze że jeżeli ktoś jest z Wielunia lub okolic i nie dochodzi do niego kablówka to właśnie jest oferta dla niego, w salonie Play można za ok. 130 zł dokupić antene która zwiększa zasięg;)

Pzdr ALL

• #180316 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Przy 512 jest mniejszy komfort pracy, ale znam osoby, które mają taki net z kablówki za większe pieniądze tylko bez limitów. A ile kosztuje 512 w tpsa? Dp zwykłego przeglądania netu i poczty nic więcej nie potrzeba. Chciałbym, żeby w mojej kablówce był 1M za mniejszą kasę, a nie podwyższenie do 2M za takie same pieniądze.

• #180317 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

niestety ale takiej oferty się niespodziewałem bo z czym do ludzi (patrz pierwszy komentarz) prędkość prędkością ale za 30 PLN jest 2 GB a za 50 PLN jest 4 GB na kartę no chyba że to jest przygotowanie do wycofania się z tej oferty :(((( sam wkrótce zostane na takim necie więc trochę łyso 🙂 PS-co jest ciekawe to ten abo za 45 PLN w którym jest 10 GB transferu 🙂 Pozdro

• #180318 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

No super oferta…tylko Orange ma od 22 lipca wojskową technologię CDMA i tutaj transfer w najmniejszej wioseczce jest do 3,1 Mb/s czyli średnio ok 1Mb/s a w dużych miastach HSDPA czyli te rzekome 7,2 a tak średnio to koło 2Mb/s…

Myślę że Play się zaczyna wypalać…coraz więcej problemów mają…ale telefony dobre ściągają…tylko szkoda że takie drogie…i że do nich wszystkie sieci maja drożej…

• #180319 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Orange i Era wysypują się zasięgiem internetowym poza miastem i nie wierzcie że ma to na wiosce do 3,1 MB. Skuteczną prędkością będzie 25 kb/s maks. Spróbuj połączyć się z netem w pociągu który jest klatką faradya i w dodatku jest w ruchu – zapomnijcie i nie wierzcie w bajki typu – najlepszy mobilny internet Orange. Ludzie kupują laptopa i net w pakiecie a gdy wyjadą za miasto i nie mają zasięgu wtedy BOK stwierdza że ich sieć przekaźników nie jest jeszcze tak rozbudowana a umowę trzeba bulić!

POLECAM IPLUSA – sam mam modem jeszcze starego typu Option Globetrotter i mam net nawet tam gdzie telefon gubi zasięg plusa. Ponadto tylko Plus posiada w ofercie tryb Optimizer czyli kompresje danych. Dzięki temu jakość video jest gorsza ale mniej pójdzie kb a sama strona główna wp.pl zajmuje ponad 500 kb. Łatwo policzyć cenę x wielkość strony i wiemy że nawet 2 GB oferowane przez PLAY to nic!!

I jeszcze jedno – jak zasięg nie będzie optymalny to na nic zda się najlepsza technologia. Jak spadnie poniżej określonego poziomu będzie gprs a wtedy jak będzie 10 kb/s to będzie super.

Wiem że chłopaki narzekają na Orange Internet, Play Internet czy Blueconnect. No i pozostaje kwestia transmisji 3 G – wiele modemów nie potrafi sie płynnie przestawić z GPRS na 3 G i wiszą w powietrzu. Winą jest oprogramowanie a i fakt że modemy na USB korzystają z CPU komputera a więc są gorsze i NIE POLECAM ICH JAKO FACHOWIEC!!

Kupcie sobie modem w kształcie karty wsuwanej do laptopa. Taka karta ma własny procesor co sprawia że sygnał od razu jest dekodowany a CPU komputera odciążone. W razie problemów z zasięgiem nie telefonujcie do BOK-u tylko do zewnętrznej części karty przymocujcie 1 m przewodu elektrycznego miedzianego. Stworzycie przedłużenie wbudowanej anteny i napeweno się połączycie nawet!! w lesie!!

• #180320 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

<i>Anonim

BagMan [Odpowiedz]

2009-08-20 21:55:24

Zapomniałem powiedzieć jeszcze że jeżeli ktoś jest z Wielunia lub okolic i nie dochodzi do niego kablówka to właśnie jest oferta dla niego, w salonie Play można za ok. 130 zł dokupić antene która zwiększa zasięg;)</i>

Dobrze się czujesz?? Kupować ścierwo za 130zł 😀 Lepiej jak napisałem wyżej – odcinek 1 m kabla miedzianego w izolacji z jednej strony owinąć modem a drugą stronę powiesić na firance i net śmiga jak talala :))) I wydasz może 50 groszy a EFEKT 100% lepszy!! :))

• #180321 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Wojak takie bzdety o drucie miedzianym to możesz pisać w

szalecie na papierze toakletowym-tam jest miejsce na takie

bzdury

• #180322 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

z tym miedzianym przewodem to prawda.Zwiększa zasięg o 1-2 kreski. Bez tego przewodu miałem 3 kreski teraz mam 4-5( play online w Wieluniu).Pozdrawiam pomysłodawcę. Zaoszczędziłem 130 z.

Przeglądanie wątków odpowiedzi 13
Odpowiedz na: Odpowiedź #180313 w Play Online 2GB za 35 zł
Twoje informacje:

Anuluj