Pigułka antykoncepcyjna po stosunku po wysłaniu SMS-a?

Start Forum Sprzęt Pozostałe tematy Pigułka antykoncepcyjna po stosunku po wysłaniu SMS-a?

Przeglądanie wątków odpowiedzi 8
  • Autor
    Wpisy
    • #155842 Odpowiedz
      Kan
      Klucznik

Program opracowany przez władze samorządowe hrabstwa Oxfordshire ma wystartować od lipca. Zakłada, że uczennice już od 11 lat wzwyż mogą za pomocą SMS-a zamówić u pielęgniarek z ośrodka zdrowia pigułki „po”, czyli środki hormonalne zapobiegające ciąży przyjmowane po stosunku

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• #173290 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Po stosunku, to znaczy zabijające poczęte życie w majestacie prawa. Nie wszystko na co prawo pozwala jest moralnie dobre. Choćby inni nie wymagali od nas, to sami od siebie musimy wymagać. Po pierwsze trzeba kształtować postawę czystości i mądrego wzrastania, a przede wszystkim bliskości Boga.

• #173292 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Wchodząc w te tematy – człowiek po to ma wolną wolę, aby o sobie decydować.

Ma do wyboru: łyknąć pastylkę lub wyrzucić dziecko na smietnik. Co lepsze?

U nas nie przejdzie, bo Mohery zjedzą ogranizatorów akcji

• #173293 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Temat jest dosyć kontrowersyjny. Dzieciom bo 11-latki to przecież dzieci proponuje się tzw. bombę hormonalną. Każdy kto jest zaznajomiony z tematem wie jak działa taka pigułka. Do organizmu sztucznie jest podawana ogromna dawka hormonów aby wywołać miesiączkę i nie pozwolić do zagnieżdżenia się komórki jajowej w macicy jeśli doszło do zapłodnienia. Przez niektórych jest dlatego nazywana pigułką wczesnoporonną. Nie jest to obojętne oczywiście dla organizmu dojrzewającej dziewczynki. Największy interes na tym robią firmy farmaceutyczne przekonując społeczeństwo że pigułka po to tylko środek antykoncepcyjny obojętny dla zdrowia.

• #173294 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

To w światłej Wielkiej Brytanii najwięcej dzieci zachodzi w ciążę.

• #173295 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Nie jestem jakims nawiedzonym przeciwnikiem aborcji, ja rozumiem, ze gdy ciaza jest zagrozeniem zycia kobiety, albo nawet gdy płód jest uszkodzony (co jest juz duzym ustepstwem dla zwolennikow aborcji), to ze mozna usunac ciaże. Ale, zeby zabijac, bo pierd…sie bez opamietania i pozniej jest problem i chcesz dziecko zabic, bo to twoje zycie i twoj wybor, to na to nie mozna pozwolic ! Moze wprowadzimy przepis pozwalajacy na zabijanie dzieci np. do 3 roku życia. Taki gówniarz zacznie juz gadać nie spodoba nam się , będzie wnerwiał, to będzie można przeprowadzić taką późniejszą "aborcją". Przeciez to moje dziecko, ja je zrobilem i taki glupi szczeniak nie bedzie mi reszty zycia zatruwal! Do cholery, co to za tlumaczenie !! A tabletki wczesnoporonne, no ja rozumuiem, ze kobieta zostaje zgwalcona, nawet taka 11-latka i taka pigulke dostaje od lekarza, ale zeby tak rozdawac dzieciom te pigulki i to jeszcze zamawiane SMSem, to jest wlasnie CIEMNOTA !!! jaka to pigulka antykoncepcyjna, jak mozesz ja wziac do 72 godzin. Czesto po zaplodnieniu, hormonalnie!!, uniemozliwia sie zaplodnionemu jajeczku zagniezdzic sie w macicy, to juz jest aborcja !

• #173296 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

cóż wystarczy zajrzeć na stronę specjalnie przygotowaną dla polaków i innych gdzie aborcja jest niedozwolona tam można zamówić odpowiednie środki wszystko legalnie rzecz jasna. każdy powinien mieć prawo wyboru ale tak nie jest i długo długo w PL nie będzie 🙁

• #173297 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

prawo do wyboru czego? decydowania o tym czy dziecko ma zyc, czy mozna je zabic?? Prawo wyboru, to ty masz przed a nie po !! Takie pierd… moj moja ciaza, moj brzuch, moje zycie !! Moze dajmy prawo wyboru decydowania czy po narodzeniu dziecka zostawiamy je, czy do kubla, bo nam sie nie podoba. No ludzie, ciemnogrod to jest wlasnie pierd… sie bez zadnej odpowiedzialnosci, a pozniej pierd… ze mamy prawo decydowania o zakonczeniu zycia dziecka !!!

• #173299 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Adam, ludzie najczescniej zabezpieczaja sie prezerwatywa, a co w przypadku gdy peknie? owszem pewnie znajda sie tacy ktorzy zaszaleja na maksa bez zabezpieczen bo przeciez jest tabletka, ale uwazam ja zz ostatecznosc

Przeglądanie wątków odpowiedzi 8
Odpowiedz na: Odpowiedź #173296 w Pigułka antykoncepcyjna po stosunku po wysłaniu SMS-a?
Twoje informacje:

Anuluj