Orange wzywa do zapłaty kwoty 0 zł

Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Orange wzywa do zapłaty kwoty 0 zł

Przeglądanie wątków odpowiedzi 19
  • Autor
    Wpisy
    • #154070 Odpowiedz
      rafaik
      Uczestnik

Przeglądając jeden z serwisów internetowych natknąłem się na wezwanie do zapłaty wystawione przez pracownika Orange. Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie kwota, którą musi zapłacić dłużnik – 0 zł.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• #184600 Odpowiedz
      Bandyto3xx
      Uczestnik

Ale firma się pogrążyła? Jak można zapłacić nic?

• #184602 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

hee ale barany

• #184603 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

LOL 🙂 ciekawe co zrobią, sytuacja patowa

• #184604 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

ach, istne pogrążenie, pewnie odejdzie milion klientów, kolejne trzy miliony przejdą do pleja i należą się najgorsze pomyje. A to dlatego, że ktoś się kopnął przy wypisywaniu przy wpisywaniu cyferek…

• #184605 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Albo ten radca prawny podpisuje cokolwiek mu pod nos podstawia albo nie grzeszy inteligencja i sam je napisal 🙂

• #184607 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

ile trwa rejestracja nr w orange? odpowiedz ponad 3 tygodnie i nic nie ma zarejestrowanego nr , wniosek złozyłem w pruszkowie w orange i mialo byc 5 dni jest 3 tyg.i nic dalej nr nie zarejestrowany a play juz na ten nr czeka!!!!!

• #184608 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

aro, jak już zabierasz gdzieś głos, to rób to w sposób zrozumiały. Z twojej wypowiedzi nic nie wynika. O jaką rejestracje chodzi? Na co czeka play? Co miało trwać 5 dni? O co chodzi z tym pruszkowem? Oczerniać łatwo, ale staraj się wypowiadać precyzyjnie, żeby ktoś mógł zrozumieć.

• #184609 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

dostałem niedawno fakture z plusa na kwote 0zł ;]

• #184610 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

no to elegancko, nie ma co. Najbardziej śmieszy mnie podpis radcy prawnego… wiadomo że jest to drukowane czasem nawet z podpisem, ale w końcu ktoś to musi wkładać do tych kopert i zaklejać, taka gafa…

• #184611 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

czy ten bara… znaczy klient ( nie chce mi się go nawet obrażać ) czy pofatygował się żeby zadzwonić pod wskazany na wezwaniu numer i wyjaśnić sprawę ? Nie bo poco lepiej zrobić obciachowe show w internecie.

Prawdopodobny scenariusz był taki :

klient zalegał z płatnościami wpłacił wszystkie zaległości w momencie zaksięgowania zaległości zostało wystawione przed sądowne wezwanie do zapłaty przez departament należności trudnych. System w tym momencie drukowania pobiera z systemu aktualna kwotę obliczając odsetki ale saldo należności wynosiło już 0 zł i coś poszło nie tak i system wydrukował wezwanie.

systemy nie są nieomylne nadal potrzebują ludzi by sprawnie działać 🙂

@aplikant żaden radca tego nie podpisał ( nie własna ręką ) doczytaj sobie co to jest "faksymile".

• #184612 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

kuba a ty co tak bronisz żabojadów w płacą ci za to.

Obrońca uciśnionych taki nick sobie nadaj Frajerz….

• #184613 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Czy to drukowane czy nie automatycznie nie zmienia to faktu że jednak ktoś do koperty to wsadzić musiał;) co jak co ale jednak ktoś to później sprawdza, taka pomyłka jest co najmniej śmieszna żeby nie użyć gorszego słowa.

• #184614 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Pomyłki zdarzają się wszędzie, wiec nei robił bym z tego afery. Moze i ktoś to do koperty wkładał tylko czy wszystko dokładnie przegląda, byłoby to nie wykonalne niestety. Zawierzy maszynie, która to wydrukowała i tyle.

• #184615 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Na miejscu kolesia z obsługi Orange zwyczajnie bym to podarł i wyrzucił na śmietnik.

Aż szkoda życia na takie głupoty. A kierownik oddziału

powinien nawet olewać takie wydruki.

• #184616 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Pewnie wyszło 0.004 zł, to się wydrukowało, w firmie tej wielkości są tego setki dziennie. Trudno wymagać, by "wkładacz" oglądał co wkłada do koperty – nie płacą mu za to. Takie rzeczy były i będą, facet powinien zadzwonić (na swój koszt) pod podany numer i wyjaśnić – jakby płacił na czas, to by nie miał problemów. w sumie śmieszne to nawet, ale w erze kompów trzeba się przyzwyczaić 😀

PS Kiedyś było w necie wezwanie do zapłaty na kwotę ujemną – też można 😉

• #184617 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Aha, nie wiem, czy zauważyliście, że już nosimy takie, łatwe w lokalizacji, obroże, i to całkiem dobrowolnie – nazywają je telefonem komórkowym 😀

• #184618 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Jak dla mnie to problem jest wtedy jak faktura jest na pare tysiecya nie na 0zl. Kazdemu sie moze zdarzyc nawet PLUS mial problem ale wtedy zabieralo kase z konta mialem 100zl w simplus i wyszlo ze mam -100 przepraszali itp ale kasy nie oddali takze w dupie ich mam juz wole PLAY. Niech tylko milion ludzi stracilo zlotowke to zarobili na usterce po 1 000 000 zl w kieszeni nie ma co fajna firma

• #184619 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

jakiś chochlik się wdarł i tyle. Przynajmniej można się uśmiechnąć 😛 Gdyby faktura była na dużą kwotę a tak to loooz 🙂

• #184620 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

A ja bym im w życiu nie zapłacił. Żabojadom jednym.

Niech mi naliczają odsetki. Niech stracę 😛 Heheh!

Ps. Jakie są odsetki od 0zł ? 😀

Przeglądanie wątków odpowiedzi 19
Odpowiedz na: Odpowiedź #184604 w Orange wzywa do zapłaty kwoty 0 zł
Twoje informacje:

Anuluj