Orange wnioskuje o zawieszenie MNP w jeden dzień (aktualizacja)

Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Orange wnioskuje o zawieszenie MNP w jeden dzień (aktualizacja)

Przeglądanie wątków odpowiedzi 11
  • Autor
    Wpisy
    • #155181 Odpowiedz
      Kan
      Klucznik

Centertel składa wniosek do UKE o zawieszenie realizacji nowego uprawnienia przeniesienia numeru (MNP) w jeden dzień. Nie jest to działanie antykonsumenckie, ale dowód odpowiedzialności operatora – czytamy w przysłanym do serwisu Telix.pl oświadczeniu rzecznika Grupy TP Wojciecha Jabczyńskiego.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• #178135 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

dobrze bo orange myśla że jest najpiekniejsza a wszwscy wyrwają do PLEYA bo dają lepsze zabawki byłem dziś w orange zeby dostać jakiś fajny telefon bo umowa mi sie koniczy,a tam sam szmelc przeszedłem wiec na drugą strone ulicy i od konkurencji wziółem piekny lg coke i jeszcze 3 miesiące gratis

• #178136 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

To nie jest tak, że wszyscy przechodzą do playa. Zobacz sobie na dane dotyczące przenoszenia numerów za ostatni rok (najwięcej przeniesiono właśnie do orange). Info o tym było na róznych portalach (nie wiem czy akurat na telixie). Poza tym co mi po "lepszych zabawkach" które niby dają w p4, skoro zasięg pozostawia wiele do życzenia.

• #178138 Odpowiedz
      Fawu
      Uczestnik

Jak się podejmie decyzje o przeniesieniu numeru to klamka zapadła, a jeżeli byłoby to w 1 dzień, to nie ma odwrotu 🙂 Jeżeli dłużej natomiast to można jeszcze klienta próbować zatrzymać! Ostatnio przenosiłem 2 numery z SS do Play i po siedmiu dniach sprawa załatwiona pozytywnie. Gdyby to było w ciągu jednego dnia to nie musiałbym mamie dawac mój numer rezerwowy ale dla chcącego nie ma większych przeszkód.

• #178139 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Może mi ktoś odpowiedzieć na pytanie przenosze numer z Orange do Play i operator już chce odemnie 61 zł(umowa abonamentowa) a fizycznie numer zwolni od 29 lipca czy pobrana opłata będzie zgodna z ustawą(pomijam fakt że na fakturze przysłali 2 razy 61 zł ale po reklamacji powiedzieli że mam tylko zapłacić 1 raz 61. Pozdrawiam.

• #178143 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

No właśnie, dane za 2008 rok. Obecnie mamy połowę 2009 roku, a Play trochę zaszalał z ofertą. W maju 65% przenoszonych numerów trafiło do Play.

Zobacz też na wyniki Orange po 1Q2009 – odeszło pół miliona klientów. Zważywszy na rok ważności kart prepaid odejścia odnotowywane są z dużym opóźnieniem. Moim zdaniem także 2Q dla Orange zakończy się zmniejszeniem bazy klientów, a darmowe przenoszenie jeszcze szybciej się do tego przyczyni. Nie zdziwiłbym się gdyby do końca 2009 Orange spadło na 3 miejsce wśród W3.

• #178144 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

@biotyt – ale zobacz ile osób przeniosło numery do Orange… Najwięcej w tym samym kwartale o którym mówisz….

• #178145 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Z danych wynika ze w 1Q2009 Play przejął 40% przenoszonych numerów. Orange jedynie 29%, to więcej niż Play?

• #178147 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

sorry nie zauważyłem że mówisz o 2009 roku, ale tak czy tak wyniki kwartalne są tylko kwartalne 😛 zobaczymy jak będzie pod koniec roku… nie chce wyrokować, każda sieć może wyskoczyć z jakąś niespodzianką – np. kupić Playa 🙂

• #178148 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Nie powazne wlasciwie. Jakos Era i Play moga to zrobic a Plus i Orange raptem nie ? eee dziwna starategia, widac czegos sie boja…

• #178149 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Absolutnie ten wniosek o odroczenie MNP w jeden dzień nie może być nawet rozpatrywany. Potem okaże się, ze nawet po roku Centertel i Polkomtel nie jest jeszcze przygotowany. Trzeba wreszcie dbać w Polsce o klienta, bo gdy wchodzi ustawa broniąca praw abonenta (przypomne teraz każdy jest użytkownik usług telekomunikacyjnych, także użytkownik prepaid jest abonemten) zawsze jacyś operatorzy będą nieprzygotowani. Mieli na to czas.

• #178150 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Kolejne "biedaczki" co to wcześniej "nie wiedziały".

Przeglądanie wątków odpowiedzi 11
Odpowiedz na: Odpowiedź #178148 w Orange wnioskuje o zawieszenie MNP w jeden dzień (aktualizacja)
Twoje informacje:

Anuluj