Start › Forum › Sprzęt › Komputery i akcesoria › Nowa antena do CDMA
- Ten temat ma 4 odpowiedzi, 3 głosy, a ostatnio został zaktualizowany 16 lat, 10 miesięcy temu przez
Anonimowy.
-
AutorWpisy
-
-
Kan
Klucznik -
Anonimowy
GośćMam taki router i całkiem dobrze śmiga w kiepskich warunkach radiowych. Dodanie takiej anteny wcale nie musi poprawić jakości usługi gdyż standardowo router wyposażony jest w dwie anteny, a co za tym idzie diversity reception, które dodając niestandardową antenę może stracić cały efekt. Ponadto zastosowanie anteny o dużej kierunkowości może spowodować, że router będzie korzystał tylko z jednego BTSa, który może być akurat bardzo obciążony. Zatem nie wydaje mi się że to taki złoty środek.
-
johnny-18
Członekwg mnie to raczej rozwiązanie dla tych, którzy mają na tyle słaby zasięg, że zrywa im połączenie.
-
Anonimowy
Gośćpoproszę niech wypowie się osoba która ma antenę i z niej korzysta bo w tej chwili słyszę tylko gdybanie
-
Anonimowy
GośćWitam właśnie dzis załozyłem taką antenę(uzywana była wcześniej do tel. stacjonarnego(radiowego)nawet wtyczka pasowała).Efekt to wzrost sygnału z 81dBm do 69dBm.Miałem problemy z połączeniem między godz.19 a 22. Teraz ich niema a predkość upload wzrosła z 100kbs do nawet 890kbs.
-
-
AutorWpisy