Loteria Orange

Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Loteria Orange

Oznaczony: 

Przeglądanie wątków odpowiedzi 92
  • Autor
    Wpisy
    • #152187 Odpowiedz
      mlody1912
      Członek

Czyli możecie wstępować do nijakiego klubu? Nie wiadomo co to za twór? Strasznie dziwne, chociaż Orange zawsze potrafiło zadziwiać swoich klientów hehe

• #229892 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Pewnie znajdą się naiwni, którzy będą słać smsy, ale osobiście nie ufam tego typu loteriom i szkoda mi na nie kasy.

• #229893 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

a co to za loteria?

• #229894 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Jeśli dobrze myślę, to chodzi o tą , gdzie jest do wygrania 100 samochodów BMW.

• #229895 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Trochę bez sensu jest to, że jeden sms to jeden los, za który zapłacić trzeba aż 5 zł, a ktoś kto akurat będzie brał telefon na abonament takich losów automatycznie dostaje 1000. Przeciętny użytkownik musiałby wydać na to 5000 zł, a wątpię, żeby ktoś brał fon na abo tylko dla loterii…

• #229896 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

hmm… z tego co rozumiem, to te 1000 losow jest jednorazowe. Natomiast te 10 losow (bo za tego smsa jest chyba ich 10) biora udzial w loterii od poczatku do konca.
      A co do samej loterii, to mnie cieszy, ze to jest naprawde loteria, nie licytacja jak u innych bylo.

• #229897 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

mlody ok, loteria, ale wiesz, lepiej mieć w jednej loterii 1000 losów, niż po 10 losów w kilku loteriach…

• #229898 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

A skąd wiesz, że smsy naprawdę wygrywają i czy to nie jest jakaś ustawiona sprawa?

• #229899 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Loteria pozostaje mieć nadzieję, że tak wielka firma nie będzie sobie tak igrać z prawem (i użytkownikami)

• #229900 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

I znowu pewnie kiedy wyśle się jednego smsa dostawać się będzie kolejne zachęcające do wysyłania kolejnych smsów. I tak będzie się otrzymywać "wyślij smsa aby odebrać nagrodę" etc

• #229901 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

to czy lepiej miec 10 losow w wielu losowaniach czy 1000 w jednym, to w sumie trudno ocenic. Dla mnie oba sposoby sa OK. Jeszcze z tego co widzialem w regulaminie, to w pozniejszym etapie loterii jeden sms, bedzie mogl dawac wiecej losow (poprawcie mnie jezeli sie myle).

Natomiast, co do ustawiania loterii, to moim zdaniem jest to zbyt duze przedsiewziecie i zbyt widoczne, aby ktos chcial tam jakies przekrety robic. Z tego co wiem, jest to nadzorowane przez ministerstwo finansow.

• #229902 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Czyli żeby otrzymać los trzeba wysłać smsa, tak?

• #229903 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

mlody ale tu czysta matematyka wchodzi w grę większe szanse ma się mając więcej losów w jednym losowaniu

• #229904 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

boca: tak mi sie wydaje.

bajadurka: zalezy od sposobu uczestnictwa w loterii. Te losy smsowe sie kumuluja, czyli w sumie mozesz miec o wiele wiecej niz ten 1000, a do tego wziac udzial w wielu losowaniach. Prawda?

• #229905 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Ok, ale jeśli wyślę jednego smsa to biorę udział tylko w jednym losowaniu, tak? I taki jeden sms wystarczy?

• #229906 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

boca – ponoć tak ale jakoś nie mam do tego przekonania

• #229907 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Czyli te smsy sie kumuluja tylko przy ciaglym wysylaniu smsow? Maja one jakis termin waznosc?

• #229908 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

A ile jest w ogóle losowań?

• #229909 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

losowań jest coś koło setki – normalnie w losowaniu losują jeden samochód, ale w pierwszym i ostatnim losowaniu ma być więcej.

• #229910 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

byly chyba jeszcze takie losowania po okresie swiatecznym, ze wiecej nagrod bylo, ale to dlatego ze nadrabiali zaleglosci za wolny od pracy okres. Z tym pierwszym i ostatnim to nic nie slyszalem. Sa takze nagrody specjalne niezalezne od losowan.

• #229911 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

ale przecież ta loteria trwa od "po świętach"

• #229912 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

no, tak – od 26. Pewnie nowy rok czy cos. Albo sie pomylilem zupelnie. Duzo na glowie mam ostatnio.

// juz wiem, odbywa sie to w ten sposob (za regulaminem), ze od poniedzialku do piatku sa przeprowadzone losowania. Od wtorku od piatku jest jedno losowanie dziennie, natomiast w poniedzialek dwa (poniedzialkowe i sobotnie?).

I 4 stycznie aodbyly sie 3 losowania.

• #229913 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

no tak czy siak wychodzi coś koło 100 losowań.

• #229914 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

jasne, chcialem tylko wyjasnic czemu jest mniej losowan niz samochodow.

• #229915 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

I jeden wysłany sms <los> bierze udział we wszystkich losowaniach automatycznie wtedy?

• #229916 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

no chyba tak, tak przynajmniej czytałam..

• #229917 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

hmm… jak czytalem o loterii, to artykul byl nazwany cos jak "jeden sms, dwie szanse". Czyli jeden sms -dwa losowania. Zeby sie kumulowaly o braly udzial w kolejnych losowaniach trzeba dosylac smsy albo wstapic do tego calego klubu orange.

• #229918 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Klub Orange, pierwsze słyszę szczerze mówiąc. Są z tego jakieś korzyści?

• #229919 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

też nie słyszałam o czymś takim. O klubie Heyah owszem, bo sama jestem, ale o Orange nie

• #229920 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Ojej, ja sam nie wiem. Powtarzam za regulaminem:
      [size=85:1pby1275]Uczestnik mo?e przystąpić w ramach udziału w Loterii do ?Klubu Orange?. Uczestnik, który przystąpi do ?Klubu Orange?, będzie otrzymywał codziennie, od dnia przystąpienia do ?Klubu Orange? do dnia 4 kwietnia 2010 roku, jedną wiadomość w formie SMS-a, której koszt w kwocie 2 zł. netto + 22% VAT (2,44 zł. z VAT) poniesie Uczestnik. W celu przystąpienia do Klubu Orange Uczestnik powinien wysłać wiadomość SMS na numer 60200, o treści START BMW. Koszt przesłania wiadomości na numer 60200 jest naliczany zgodnie z planem taryfowym danego Uczestnika. Zasady obcią?ania Uczestnika kosztami związanymi z otrzymywaniem
      opisanych powy?ej wiadomości SMS określa właściwy regulamin świadczenia usług telekomunikacyjnych. raz z otrzymaniem tej wiadomości SMS Uczestnik otrzymuje podwojenie punktów zdobytych poprzez wysłanie swojego Zgłoszenia na odpłatny numer 7400 lub na inny numer wskazany w materiałach reklamowych i promujących Loterię, pomiędzy godziną 0:00:00, a godziną 23:59:59 w dniu, w którym otrzymał wiadomość SMS z Klubu Orange. W przypadku, gdy Uczestnik nie prześle swojego Zgłoszenia w dniu, w którym otrzymał od Organizatora wiadomości SMS w ramach Klubu Orange, zostanie mu przyznanych 100 punktów. Organizator zastrzega mo?liwość zwiększenia ilości punktów przyznawanych z tego tytułu, o czym Uczestnik zostanie powiadomiony w wiadomości SMS. Uzyskane w ten sposób punkty będą uwzględniane w losowaniu odbywającym się w dniu następującym po ich uzyskaniu. Ka?dy Abonent lub U?ytkownik sieci Orange w rozumieniu punktu II.1 Regulaminu, mo?e przystąpić do Klubu Orange nie będąc jeszcze Uczestnikiem Loterii. W takim przypadku przystąpienie do Klubu Orange przez Abonenta lub U?ytkownika oznacza, i? przystępuje on jednocześnie do Loterii i dokonuje w ten sposób Zgłoszenia."[/size:1pby1275]

Moze sa jeszcze inne profity z uczestnictwa w tym klubie, ale ja znam tylko ten loteriowy watek.

• #229921 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

wygooglałam "klub orange" i znalazło mi tylko jakąś restaurację w Warszawie ale to chyba nie o ten klub chodzi

• #229922 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Czyli co? Ze ten klub jest tylko dla uczestnikow loterii?

• #229923 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

no nie wiadomo… nigdzie żadnego info o tym nie mogę znaleźć…

• #229924 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

ja tez szukalem i wychodzi mi na to, ze na razie przynajmniej czlonkostwo w klubie daje automatyczne wysylanei tych smsow. plusem jest, ze chyba taniej wychodza.

• #229925 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

To znaczy ile kosztują?

• #229926 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

meritum sprawy to jednak wciąż – co to za klub?

• #229927 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

W regulaminie napisano, ze sms kosztuje 2 zl + vat, czyli 2.44. Wychodzi o polowe taniej niz wysylanie reczne. A co do Klubu Orange, to jest dl amnie ciagle zagadka. Na razie jest dla mnie tworem scisle polaczonym z loteria.

• #229928 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Super, podali cenę smsa a nadal nie wiadomo jak wstąpić do tego klubu.

• #229929 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Z regulaminu:
      [i:228gkem6]Uczestnik, który przystąpi do ?Klubu Orange?, będzie otrzymywał codziennie, od dnia przystąpienia do ?Klubu Orange? do dnia 4 kwietnia 2010 roku, jedną wiadomość w formie SMS-a, której koszt w kwocie 2 zł. netto + 22% VAT (2,44 zł. z VAT) poniesie Uczestnik. W celu przystąpienia do Klubu Orange Uczestnik powinien wysłać wiadomość SMS na numer 60200, o treści START BMW.[/i:228gkem6]

• #229930 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Dobra, wiemy jak wstąpić, ile kosztuje sms, ale wciąż nie wiemy CO TO ZA KLUB.

• #229931 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

No to jak juz wczesniej pisalem, wydaje mi sie, ze Klub Orange jest stworzony specjlanie na potrzeby loterii Orange. Nie wiem jednak tego na pewno. Moze beda jakies profity z czlonkostwa w przyszlosci?

• #229932 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

na potrzeby czy nie, ale wypadałoby gdyby dali o nim jakieś info…

• #229933 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Skoro nawet google tego nie znalazł to już nie wiem gdzie szukać;p

• #229934 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

No, jak mowie – to jest tylko w regulaminie loterii. Ale moze warto miec w pamieci, moze cos z tego wyrosnie.

• #229935 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Czyli możecie wstępować do nijakiego klubu? Nie wiadomo co to za twór? Strasznie dziwne, chociaż Orange zawsze potrafiło zadziwiać swoich klientów hehe

• #229936 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

hmm… wstąpienie do czegoś o czym nic nie wiadomo może w przyszłości okazać się ryzykownym posunięciem…

• #229937 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Na razie nawet nie wiadomo jak do tego wstąpić i czym właściwie jest Klub Orange, więc nie ma obaw.

• #229938 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

no jak wstąpić to akurat wiadomo, a że nie wiadomo czym jest – o tym cały czas piszę.

• #229939 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Ten Klub to chyba po prostu jeden z elementow promujacych loterie. Probowalem poszukac jakichs informacji na ten temat i nic nei znalazlem. Zatem podsumowujac, wychodzi na to, ze to byt scisle powiazany z loteria. Ale nie wiem jak to sie uklada, kiedy w loterii bierze sie udzial, czy ten klub rzeczywiscie pomaga.

• #229940 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Może dopiero się pojawi? Ale jeśli tak, to dlaczego wspominają o nim w regulaminie loterii?

• #229941 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

hmm… no nie wiem, dziwne to to…

• #229942 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

No ja po cichu licze, ze to ktos to wyjasni. W sumie mozna by sie na blogu tp zapytac. Ale z drugiej strony o loterii juz tam pewnie tyle pisali, ze nie bedzie im sie chcialo znowu tego watku poruszac.

• #229943 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

orange z tego co słyszałam ma opóźnienia jeśli o wszelkiego rodzaju wyjaśnienia chodzi :>

• #229944 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

e roznie. na blogu jabczynski ladnie sie uwija i raczej szybko odpowiada. o loterii pewnie tez by szybko napisal, bo to delikatny temat.

• #229945 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

no akurat z blogiem to nie wiem jak to jest, bo czytuję sporadycznie i z doskoku

• #229946 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Ja czytam za to regularnie. Moze ostatnio rzecznik sie mneij udziela bo chyba ma jakies problemy ze zdrowiem, ale tak to od razu odpowiada. O takim temacie jak loteria, to jestem przekonany, ze od razu by odpowiedzial.

• #229947 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

a jak długo jeszcze trwa ta loteria?

• #229948 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

trwa do 4 kwietnia.

• #229949 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

A już były jakieś losowania? Wygrał ktoś?:P

• #229951 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

O proszę, ciekawe czy zwycięzcy wysyłali dużo smsów czy po prostu mieli szczęście;p

• #229952 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

hihi, szkoda, że nie dali przy wynikach takich statystyk, kto ile smsów posłał

• #229953 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

pewnie sa i tacy, i tacy. statystyk raczej nie podadza, bo to mogloby byc niezgodne z ochrona danych osobowych. Ale rzeczywscie takie dane bylyby ciekawe. Na pewno ci, ktorzy dostana nagrody dodatkowe powysylali duzo smsmow.

• #229954 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Chociaż jeśli ktoś miał wygrać, to pewnie i jeden sms wystarczył;p

• #229955 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Boca insynuujesz, że wyniki były ustawione?

• #229956 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Co racja to racja. Na szczescie sposobu nie ma. W walentynki w warszawie w jakiejs tam galerii przyznawali pierwsze 20 samochodow. Ech.

bajadurka: ja tak tego nie odczytalem

• #229957 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

no nie brzmiało to jak wiara w przeznaczenie

• #229958 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Nie insynuuję, że wyniki były ustawione, ale mam raczej na myśli przeznaczenie.

• #229959 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

no to źle odebrałam twoją wypowiedź ja tam uważam, że każdy jest kowalem własnego losu

• #229961 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

No, no, piękna reklama Orange;)

• #229962 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Ja nie obejrzalem znowu.

• #229963 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Chodziło raczej o to, że loteria jest bardzo dobrą reklamą Orange;)

• #229964 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

No bez watpienia. Naprawde zrobili to z wielkim rozmachem. Teraz wypuscili jeszcze nowe spoty reklamowe. A jeszcze miesiac to trwa.

• #229965 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Myślałam, ze już się skończyło:P To ile BMW jeszcze zostało?

• #229967 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

No, no, może się skuszę;p Przynajmniej, raz w tygodniu otrzymuję smsa z wiadomością, że wygrałam, może więc coś w tym jest;p

• #229968 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Mnie ciekawi ilu ludzi wzielo udzial w tej loterii w ogole. Moze jak sie na blogu zapytam, to jakies info ujawnia.

• #229969 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Powinni podać takie dane, przecież to świadczy o tym, ile osób było zainteresowanych loterią.

• #229970 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

no ciekawe czy podadza. po ostatniej loterii dawali jakies szczegoowe dane?

• #229971 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Szczerze mówiąc, ostatnia loteria nie interesowała mnie zbytnio.

• #229972 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

nie pamiętam za bardzo, ale chyba nie…

• #229973 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

hmm… to moze jakby sie jabczynskiego zapytac, to cos powie. choc w sumie ujawniali by jakie mieli obroty na tej loterii, ja mysle, ze nie bedzie takich wynikow. moze przy okazji rocznych rozliczen albo czegos takiego.

• #229974 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

na to też bym nie liczyła. jak się pochwalą ile zarobili to ludzie będą oczekiwać kolejnych obniżek

• #229975 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Mnie to nawet nie zalezaloby na pieniadzach. Bardziej na najmniejszej i najwiekszej ilosci losow, ktora dala zwyciestwo.

• #229976 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

no ale popatrz, jak się ludzie dowiedzą, że najmniejsza zwycięska ilość głosów to np. 50 to wszyscy, którzy wysyłali mniej nie będą chcieli już grać. A na takich osobach, które wysłały po jednym losie chyba Orange zarobił najwięcej. Tak mi się wydaje przynajmniej…

• #229977 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

A z drugiej strony jakby to bylo 10 czy 50 losow, to byloby widac, ze to jest w zasiegu kazdego kowalskiego, zeby wygrac. Ze idea, ze kazdy los moze wygrac faktycznie sie sprawdza.

• #229978 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

50 losów to moim zdaniem wcale nie jest zasięg przeciętnego Kowalskiego w życiu nie wydałabym 200 zł na jakąś loterię!

• #229979 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

No, ale sa bez watpienia bardziej w zasiegu niz losy za X tysiecy, prawda? Zreszta przez 3 msce promocji na 50 losow spokojnie mozna by sobie pozwolic.

• #229980 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

mlody widać mamy inne podejście do kwestii wydawania pieniędzy na hazard ja za te 200 zł wolałabym już sobie jakieś dwie pary spodni kupić niż wierzyć, że wygram bmw 2 stówy to zbyt duży podatek od złudzeń

• #229981 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Bajadurka, wiadomo, ze chodzi od czlowieka, ale zgodzisz sie na pewno, ze takich ktorzy sa w stanie wyslac 50 smsow i sprobowac, jest o wiele wiecej niz takich, bo wysla smsow 5000.

• #229982 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Dzisiejszy sms od Orange był hitem: prosimy o potwierdzenie wygranej: BMW. Jak to możliwe? Nie brałam udziału w loterii. Czy oni myślą, że ludzie są aż tak naiwni? Jak można tak klientów nabierać?

• #229983 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

To, ze robi się w ten sposób z ludzi idiotów oznacza tylko jedno że jakiś tam procent z osób, które dostają tego typu sms’y się na nie łapią Inaczej nikt by w ogóle się nie bawił w takie coś – jak widać mają na tym zarobek.

• #229984 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Te smsy są naprawdę przekonujące, tylko zastanawiam się na ile zgodne z prawem? Bo to, że oszukują ludzi jest pewne.

• #229985 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

No wiele osób pewnie myśli kategorią taką, ze jak ich się naciągnie na sms’a to w zasadzie wiele nie stracą, a jak oleją to może im właśnie przechodzi nowe, wspaniałe życie przed nosem Dlatego jednak wolą zareagować. Chyba po 5’tym takim sms’ie już raczej mają w nosie bo tego trochę przychodzi jednak.

• #229986 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Hehe, ciekawe jaki jest następny komunikat w tej loterii:P

Przeglądanie wątków odpowiedzi 92
Odpowiedz na: Odpowiedź #229917 w Loteria Orange
Twoje informacje:

Anuluj