Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › LongPLAY -Play odpowiada na pytania Czytelników
- Ten temat ma 7 odpowiedzi, 3 głosy, a ostatnio został zaktualizowany 16 lat, 3 miesiące temu przez
Anonimowy.
-
AutorWpisy
-
-
Kan
Klucznik -
Anonimowy
GośćPanie rzeczniku,
A dlaczego są problemy z automatycznym ustawieniem sieci Plus? Na sieci Playa zrywa, więc chcę sie ręcznie przełączyć na Plusa i nie mogę.. Co to za blokada?
-
Anonimowy
GośćPytania trochę dziwne, na większość jest jasna odpowiedź w regulaminach. Natomiast brakuje pytania czemu oferta RePlay bez telefonu nie różni się niczym od oferty dla nowych abonentów? Powinni chociaż dodać do RePlaya Stan Darmowy za free przy Long69.
-
Anonimowy
GośćDzikus@ sam sciemniasz piszac o sieci bez zasiegu. baw sie dalej w przelaczanie, u mnie przy normalnym korzystaniu nie ma takiego problemu – siec jest caly czas.
-
Anonimowy
Gośćnie mam problemu z zasiegiem ani zadnymi kombinacjami,
po prostu gryzie was to ze macie podpisane umowy w innych
sieciach a w play jest nawet 2x taniej – zazdrosc
-
Anonimowy
GośćTo chyba zart. Mi wlasnie pani z boa po 15minutach (proba sluchania ze zrozumieniem i czytanie regulaminu) uaktywnila pakiet 100 minut do wszystkich za 9zl w taryfie OP65.
-
Anonimowy
Gośćwlasnie zauwazylem ze pierwsze pytanie jest na wlasciwy temat ale odpowiedz rzecznika na inny.
-
Anonimowy
GośćDziwi mnie ta zabawa w przełączanie ciągle z Play na Plusa. Przecież starsze osoby tego nie zrobią. Jak dla mnie dziwna sprawa albo ten zasięg jest albo go nie ma proste. Play jednak ze swoim zasięgiem nieźle kuleje.
-
-
AutorWpisy