Kolejny protest przeciw budowie stacji bazowej Ery

Start Forum Sprzęt Pozostałe tematy Kolejny protest przeciw budowie stacji bazowej Ery

Przeglądanie wątków odpowiedzi 15
  • Autor
    Wpisy
    • #156725 Odpowiedz
      Kan
      Klucznik

Tak burzliwego zebrania dawno w wiosce nie było. Zorganizował je wójt gminy Marek Zawadzki, po to, by protestujący mieszkańcy spotkali się z inwestorem i właścicielem ziemi, na której stacja bazowa telefonii komórkowej miałaby powstać.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• #167728 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Przypominają się słowa piosenki "Chory świat wariata – No Passaran!". Całkiem logiczne argumenty zostały zagłuszone krzykami i wyzwiskami, ludzie się boją stacji, a na brak zasięgu narzekają…ile jeszcze czasu minie, aż to się zmieni

?

• #167729 Odpowiedz
      biotyt
      Członek

To chore jest. Najpierw im przeszkadza, że stacja zostanie postawiona wśród domów mieszkalnych lub nawet na którymś z domów. Przecież antena nie promieniuje w dół, a rozsiewa sygnał na około więc domy przy samej antenie nawet nie będą znajdowały się w jej zasięgu (pod latarnią najciemniej). Teraz to im 150 m od domów przeszkadza. To gdzie ona ma w końcu stać, 5km od ich domów by sygnał już był słaby i w efekcie dalej mieli kiepski zasięg? Taki nadajnik by móc działać musi spełniać normy promieniowania, a jak wykazują badania to sam telefon komórkowy jest bardziej szkodliwy bo działa punktowo z dużym natężeniem na człowieka. Skoro przeszkadza im antena niech zrezygnują z telefonów bo bardziej sobie szkodzą.

• #167730 Odpowiedz
      biotyt
      Członek

Oglądałem takie protesty na YouTube. Są to głównie osoby po 40-50 lat, nie chcące nikogo wysłuchać, mające swoją rację za jedyną słuszną, nie popartą żadną wiedzą techniczną. Kobieta wypowiadała się, że czytała o takich stacjach, ale nie potrafiła nic z tego konkretnego powiedzieć dlaczego protestuje. W tle było widać ludzi, którzy rozmawiali przez telefon komórkowy, a kamera ich zaczepiała czemu protestują gdy sami używają telefonów komórkowych i nawet na czas protestu nie udają, że ich nie mają 🙂 To jest dopiero zakłamanie i obłuda.

• #167731 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

@ biotyt – 100% poparcia. Szkoda mi tych naiwnych ludzi, często są wykorzystywani przez cwaniaczków chcących zarobić, i dają się łapać na teksty o zagrożeniu. Tymczasem badania sa dosyc zgodne, żadnego wpływu w takim przypadku nie ma

• #167733 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Nie ma to jak ciemnogród.

• #167734 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Tia, kolejny przykład manipulacji i braku wiedzy technicznej. tylko ,że z telefonów korzystają prawie wszyscy Polacy (penetracja 115%) a tu grupka kilkunastu blokuje rozwój sieci..przykre

• #167735 Odpowiedz
      Bazant
      Członek

Niestety tak jak mowi "biotyt"- są to starsi ludzie, bez wiedzy technicznej, święcie przekonani, że ten nadajnik usmaży im mózgi, takim niestety się nie przegada. Znaczy po 40- koło 50’siątki to nie są jeszcze starsi ludzie… Im jeszcze dało by radę wytłumaczyć, ale pokoleniu "wojennemu" juz nie…

Na to rady nie ma, prędzej Cię zagryzą niż się zgodzą…

• #167736 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

ja mam nadajniki różnych sieci 200m od domu i żyję wiele lat, jak i moi sąsiedzi, bliżej dalej, Czarnobyla tu nie ma żadnego 😀 ludziom z wiekiem trudniej jest się przystosować do różnych nowych rzeczy i nic się na to nie poradzi, ich strata, nie chcą słuchać to trudno

• #167737 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Ciekawe gdzie ta wiocha jest,pewnie za kresach,bo tam dalej cywilizacja nie dotarła.

• #167738 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

ehhh czasami mysle ze wracaja czasy krola swieczka :/ Ludzie by mogli sie uspokoic, najsmieszniejsze jest to ze jednak 9/10 tych ludzi ktorzy sprzeciwiaja sie i robia problemy ma telefony komorkowe. Wg mnie nie tedy droga, wkoncu ma stanac dalej i to o 150m i tez jest zle, jak bylo by 300m to tez pewnie bylo by ze za blisko… operator chce zainwestowac zeby polepszyc warunki ehhh…jej bez komentarza

• #167739 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Widac to zle ze operator chce lepiej dla swoich uzytkownikow, skoro tego nie doceniaja. Przesuneli juz nadajnik o niezly kawalek i tez zle, powinni sie ludzie zdecydowac czy chca zasieg czy nie. wszyscy wiemy ze te szkodliwosci o ktorych pisza i mowia ludzie to mity. wg mnie nie powinni robic problemow!

• #167740 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Czytając Wasze wypowiedzi odnoszę wrażenie że nie macie zielonego pojęcia o odziaływaniu szkodliwych fal PEM na środowisko i oprganizmy żywe! interesuje Was tylko fajny telefon i dobry zasięg. Polecam zapoznać się z opinią prof. H. Mikołajczyka , który stwierdza , że pola elektromagnetyczne wywierają DZIAŁANIE BIOLOGICZNE!

• #167743 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Dotyczy powyższego. Żeby pisać o protestujących same inwektywy należy posiadać wiedzę na ten temat. Proszę zwrócić uwagę na pkty 5 i 9 i wszystko będzie jasne!!!

• #167744 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

W naszym przypadku stacja bazowa powstała 50 m od zabudowan mieszkalnych, interwencje w organach nadzoru budowlanego nie pomagają, interpelacje radnych też nie. Na proteście przeciw budowie podpisało się ponad 100 osób. Trudno bez wiarygodnych badań naukowych określić wpływ PEM na organizm człowieka, obecne stwierdzenia nie zabepieczają ewentualnego ryzyka, trochę to przypomina problem azbestu i palenia tytoniu w latach 60 i 70 (wtedy to też nie było szkodliwe!). Można zabezpieczać się przed promieniowanem elektromagnetycznym (np farbami ekranującymi i zasłonami – http://www.e-smog.pl) choć pewnie lepiej byłoby, gdyby prawa obywateli do wyrażania opinii w takich sprawach były respektowane. Ale nie są.

• #167745 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Nie chodzi tylko o prominiowanie!

mieszkam w sąsiedztwie Stacji bazowej telefonii komórkowej. Dokładnie mówiąc widzę ją z okna. Sam jej widok mi nie przeszkadza, jednakże hałas jaki owa stacja wytwarza owszem. Hałas ten można porównać z odgłosami bardzo ruchliwej autostrady czy robót budowlanych.

Mieszkanie czy dom zawsze kojarzyło mi się ze spokojem, miejscem gdzie można odpocząć po pracy i nabrać siły na następny dzień. Tymczasem w mieszkaniu jest głośno, co spowodowane jest działaniem stacji bazowej. Zazwyczaj uruchamia się ona wcześnie tzn ok. godz 7 rano, co w efekcie mnie budzi, a następnie powoduje ból głowy. W mieszkaniu nie da się spać ani normalnie funkcjonować. Hałas ten dominuje, a o spaniu czy czytaniu książki przy otwartym czy nawet uchylonym oknie można zapomnieć. Jest to uciążliwe i nie do wytrzymania .

Czy ktoś wie jak mozna zadzialac zeby usunieto ową stację?

Przeglądanie wątków odpowiedzi 15
Odpowiedz na: Odpowiedź #167734 w Kolejny protest przeciw budowie stacji bazowej Ery
Twoje informacje:

Anuluj