Kolejna wojna na rynku telefonów komórkowych

Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Kolejna wojna na rynku telefonów komórkowych

Przeglądanie wątków odpowiedzi 18
  • Autor
    Wpisy
    • #156256 Odpowiedz
      Kan
      Klucznik

W drugą rocznicę rozpoczęcia komercyjnej działalności przez sieć Play zaczęła się wojna cenowa na rynku usług przedpłaconych, czytamy w Gazecie Prawnej.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• #170272 Odpowiedz
      wlo
      Uczestnik

Przebić nie przebili… Z punktu widzenia "ogólnego". Dla indywidualnych użytkownikó z pewnością będzie Heyah czy Simplus korzystniejszy niż Play Fresh.

A o to chodzi przecież, nie o ogólne porównania a o indywidualne?

• #170284 Odpowiedz
      sebi997
      Uczestnik

tak orange traci klijentow mnie np stracili choc samo przeniesienie nie odbylo sie bez problemow to powoli wszystko zaczyna dzialac

• #170285 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

to zależy – moim zdaniem powinno patrzeć się grupami. Na przykładzie Play i Heyah – dla grupy, która doładowuje miesięcznie konto za 50 i więcej zł Heyah automatycznie staje się lepszą ofertą. Podobnie jeśli ktoś wydzwania więcej niż 140 minut – wtedy też automatycznie oferta Heyah wygrywa. Pozostaje pytanie w której grupie jest więcej osób. I Play i Heyah moim zdaniem zrobią furorę swoją ofertą – tylko wśród różnych ludzi. O plusie się nie wypowiadam, bo akurat w tym się najmniej orientuję…

• #170287 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

@ LesH – biznes is biznes 🙂

Ale to raczej plotki, pewnie sam Play je rozsiewa, bo się chcę na pokrzywdzonego kreować

Zgadzam się, że nie dla każdego i nie zawsze Play jest najlepszy

• #170288 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

@ LesH – wszystko kręci się wokół pieniędzy – jak ich stać na taki zakup to niestety prawo nic tu nie zrobi…

• #170289 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

W prepaid mam długi staż. Najpierw była Heyah jak wchodzili na rynek. Później simplus, orange. Obecnie play i 36i6. Najwięcej na mnie zarobiła heyah a później play. Po latach doświadczeń najwiecej przebojów i reklamacji było w orange i plus. Z małą różnicą, że w orange to jeszcze coś dało się załatwić w bok a w plusie to jakaś tragedia. Kasa zniknie z konta i trudno ją odzyskać. Najdrożej w sieci zawsze było w orange to już lepiej było dzwonić z play na karte po doładowaniu 150 i z kosztem rozmowy 25 gr do orange niż z orange do orange. wszystko działało i było bez reklamacji. Z wad sieci to znikajaca kasa z konta w plusie jest częstym zjawiskiem. Jakaś awaria i zamiast z pakietu internetowego pobierze kase z konta, ktorej łatwo nie da sie odzyskać. Play ma duży minus za roaming. Po wejściu w zasieg vodafone były tylko same problemy, nikt nawet nie mógł sie do mnie dodzwonić bo numer wiecznie zajęty. Pare telefonów i telefon zablokowany do polskiej granicy. Wybór sieci nie jest prosty biorąc pod uwagę cennik i jakość usług. Cenowo i pod wzgledem promocji wygrywa play fresh pod warunkiem że nie ma sie zamiaru dzwonić bez limitów z wybraną osobą w sieci. Dzięki play spadły ceny w prepaid i bardzo mnie to cieszy, gdyż nie mam zamiaru podpisywać żadnej umowy z jaką kolwiek siecia. Nawet z play bo polecieli w kulki z promocją telefony na deser 😛 co wyszło mi na dobre bo miałbym teraz jakiś abonament w play 😀

• #170290 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Witam !!!

Jak myslicie wprowadzi cos nowego Orange i Era, bo jak na razie te dwie sieci nic nie zmienily w POP-e, Orange Go ani w Tak-Tak-u ? Warto czekac na ich reakcje po wprowadzeniu Fresh-a ?

• #170291 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

To więcej niż pewne, żu już w przyszłym tygodniu coś zaoferują. Nie mogą dopuścić do zbyt dużej ilości odejść.

• #170292 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

to prawda jest bardzo duzo odejść z orange czy to abonament czy to prepaid wszyscy odchodza.Orange wprowadzi zmiane juz nie bawem!

• #170293 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Oczywiście Orange na samym końcu bo to największe złodzieje.

• #170294 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Jakże inteligentny komentarz panie: Quapa… Złodzieje

dlatego że na końcu wprowadzają ofertę?? HAHHAAH!

Orange ma teraz pogląd na wszystko i ustawi dobrą

ofertę, powinniśmy na to liczyć 🙂

• #170296 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Ale siara Play dał CIAŁA nigdzie w okolicach Gliwic i Rybnika w żadnym salonie Play Germanos ani innych punktach nie ma STARTERÓW FRESHA ani za 5 zł ,ani innych wogóle ,a te z starej taryfy nie interesują Mnie choć idzie przejść na fresha .

Kampania reklamowa ruszyła a tu KISZKA

• #170297 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

🙂 Pierwsze Filemony za płoty.

• #170298 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Orange na razie w BOK namawia do zakupu abonamentu bez telefonu a o nowej ofercie pre-paid Orange nic nie wiedza. Namawiaja na przejscie na abonament dosc bezczelnie. Czy to ma byc przejsciowa/docelowa strategia Orange zapowiadana przez rzecznika??

• #170299 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Wg mnie podpisywanie teraz umowy nie ma sensu. Lepiej wstrzymać się z miesiąc, bo wtedy będzie wiadomo coś więcej. A tak można sobie strzelić samobója.

• #170300 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

a juz dzis zrezygnowalem z nowego orange go i juz jestem w play fresh

• #170301 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Moim zdaniem Orange i Era nie pozostawią tej sytuacji bez komentarza.

• #170302 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Jestem trakcie porównywania cen W3 i Playa o kończą mi się umowy w firmie. Wygląda na zmowę cenową pomiędzy O+ i E. Różnice w ofertach na 20 aktywacjach nie różnią się więcej niż 5 %. Najlepiej jest już pomiędzy erą a orange (2650 do 2653 zł za ofertę zrobioną wg podobnych wytycznych).

Dzięki Bogu jest Play;)

Złożył ofertę niższą o jakieś 1100 zł 🙂

Jak tu się nie cieszyć! I w d..e mam, że do Playa jest drożej skoro z Playa jest taniej 😉

Przeglądanie wątków odpowiedzi 18
Odpowiedz na: Odpowiedź #170290 w Kolejna wojna na rynku telefonów komórkowych
Twoje informacje:

Anuluj