Gazeta i użytkownicy pre-paid apelują do sieci komórkowych

Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Gazeta i użytkownicy pre-paid apelują do sieci komórkowych

Przeglądanie wątków odpowiedzi 16
  • Autor
    Wpisy
    • #156008 Odpowiedz
      Kan
      Klucznik

Masz dość sytuacji, w której twoje pieniądze wpłacone na komórkowe konto przedpłacone przepadają, jeśli nie zdążysz ich wydzwonić w konkretnym czasie? Chcesz, by wydłużono czas umożliwiający ci korzystanie z własnych pieniędzy? Podpisz się pod apelem do sieci komórkowych.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• #172184 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Dobra akcja. Ciekawe czy Orange w nowym pre-paidzie zareaguje na taki apel. Właśnie w pre-paidach tej sieci jest najgorzej ze środkami zgromadzonymi na koncie.

• #172185 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

"Według urzędu są w zdecydowanie gorszej sytuacji niż osoby wykupujące abonament". No nie wiem, bo mi w abo Play przepada wszystko czego nie wydzwonie w ramach abo co miesiac. W prepaid przynajmniej utrzymujac waznosc konta nie ma strat….

• #172186 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Dlaczego najgorzej?

Przy najniższych doładowaniach rzeczywiście szału nie ma, ale już przy tych troche większych masz przedłużenie na miesiac. A wygadanie 25-30 zł w miesiąc to nie problem.

• #172187 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Nareszcie ktoś się tym zajął, kasa to kasa – to tak jakby ludziom znikały z banku niewydane pieniążki z pensji …

• #172188 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

nie wierze ze to przejdzie,juz napewno nie szybko..jesli juz to wydłuzą okres waznosci srodków do 12 miesiecy,ale pakiety promocyjne(dostepne u wszystkich opow)przepadaja i beda przepadac

• #172189 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

No właśnie – pakiety to drugie złodziejstwo opów i to co miesięczne. Komputery nad tym pracowały, jak najlepiej orżnąć klientów.

• #172191 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

W tym jest istota pakietów promocyjnych- ze są promocyjne i przepadają…

• #172192 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

hmmm. akurat wyborcza mogłaby o sobie pomyśleć, może bezpłatne archiwum czy tańsze dodatki wprowadzili. jeśli chcesz zmieniać świat to zacznij od siebie

• #172193 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Jeżeli "Operatorzy nie naruszają w żaden sposób prawa", to nic się nie zmieni, no bo po co. Jeżeli przyjrzeć się większości ofert typu Mix oraz prepaid, właściwie większość z nich to ukryty abonament, ponieważ wymuszają cykliczne zasilenia celem utrzymania ważności konta.

Dlatego ja nie dałem robić się w uja i w dotychczas używanym przeze mnie Simplusie, zasilałem możliwie najkorzystniejszymi dla mnie w danym okresie zasileniami, tj. 50zł/3m-ce, 100zł/3m-ce i 5zł wg. obowiązujących czasów ważności. Nie mniej ani nie więcej.

A ostatnio po prostu zmieniłem operatora na "innego".

No i kto kogo robi w uja szanowni Operatorz? Żaden prestiż, żadne pakietu na pakiety, żadne podwójne i potysięczne zasilenia i kosmiczne ilości smsów nie dadzą tyle, ile daje kalkulator.

• #172194 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

W TakTaku nie ma konfiskaty środków z konta. Era ma pod tym względem bardzo uczciwą politykę. Jeżeli po upływie ważności doładuje się minimalną kwotą przedłuzającą okres ważności- kasa wraca na miejsce i można jej używać. STFU, jeśli chodzi o podwojenia, to w Orange są tylko do sieci i przepadają. Ale w TT podwojenia są na wszystkie usługi. Dlatego warto z nich korzystać.

• #172195 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

W Heyah jest cos takiego, wystarczy podladowac jaka kwota (dowolna) i automatycznie srodki sie sumuja i przedluzaja wiec wcale tak zle nie ma.

• #172196 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Znaczy się dla większości to normal, że blokują konta (jak są jeszcze środki), wymuszaja doładowania (jak są jeszcze środki), zabieraja pieniądze z kont (!!) i co też znowu ta UKE wymyśla, żeby pognębić biednych opów, bo klienci się nie domagają i jest im dobrze że "łaskawcy" pozwalają im dzwonić. Chłopcy z W3 "róbta co chceta" Polaczkom nie zależy. Im zawsze dobrze.

• #172197 Odpowiedz
      johnny-18
      Członek

Nie ma co dywagować, ja się podpisuję 😉

• #172198 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

W "TicTaku" nic nie przepada do momentu dezaktywacji karty+okresy ważności konta się sumują. Ja mam obecnie ważność konta do 16/12/2009r. I dzięki podwójnemu doładowniu zrobinemu styczniu, jeszcze jakieś 115 zł mam na koncie. Do tego usługi typu PIN2, przekierowanie rozmowy itp są tak samo dostępne jak w abo.

• #172199 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

To jakies totalne bzdury. Wystarcza przepisy kodeksu o bezpodstawnym wzbogaceniu, by pieniadze odzyskac. Spojrzcie najpier do KC. Bodajze art. 403 i nstepne. Niestety, konieczna bedzie droga sadowa.

• #172200 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Prepaidy to usługi przedpłacone. Płaci się z góry za określone usługi w określonym czasie i to od użytkownika zależy czy je wykorzysta, czy nie. To też jest swego rodzaju umowa. Sokrates, nikt niczego nie wymusza. W TakTaku kasa nie przepada, więc nie ma co płakać- nikt ci kasy nie zabierze.

Przeglądanie wątków odpowiedzi 16
Odpowiedz na: Odpowiedź #172189 w Gazeta i użytkownicy pre-paid apelują do sieci komórkowych
Twoje informacje:

Anuluj