Start › Forum › Operatorzy › Operatorzy komórkowi › EDGE+ nowy rekord prędkości 564 Kb/s
- Ten temat ma 9 odpowiedzi, 3 głosy, a ostatnio został zaktualizowany 16 lat, 7 miesięcy temu przez
johnny-18.
-
AutorWpisy
-
-
rafaik
UczestnikHuawei, ogłosił wczoraj, że ustanowił nowy rekord szybkości przesyłania danych, średnio do 564 Kb/s, w technologii EDGE. Nowa technologia umożliwi użytkownikom w sieciach GSM, dostęp do takich usług jak szybsza bezprzewodowa transmisja danych, bezpośrednia transmisja obrazu oraz wideo na żądanie.
-
Anonimowy
Gośćjak narazie na edge play nie narzekam,ale jak pojawią sie nowe terminale i ta technologia będzie ogólnie dostępna-bedzie dobrze
-
Anonimowy
Gośćmirekb –> Wydaje mi się, że jesteś wyjątkiem. Osoby mieszkające w małych miejscowościach gdzie nie ma 3G często w komentarzach narzekają na szybkość. Zresztą trudno się dziwić, zakładając BARDZO OPTYMISTYCZNIE, że EDGE pobiera dane z szybkością 240 kb/s to ładowanie strony głównej np Onetu która "waży" 600 Kb zajmie około 20 sekund. Tak więc moim zdaniem trochę długo. Nie wspominając tu już o słuchaniu radia internetowego czy oglądaniu youtube.
-
Anonimowy
GośćTo 240 kb/s to warunki laboratoryjne. Praktyka pokazuje, że można oczekiwać około 100 kb/s. Więc ten czas załadowania strony rośnie do około 50 sekund.
-
Anonimowy
Gośćech…. niestety ale też lipa (jak i 3G) u mnie w PLAY 😀
było fajnie jechało aż miło… ale użytkowników w 3G i w GSMie przybyło… i jest lipa transfer na edge/3g do du…
a o rozbudowie u mnie sieci PLAY póki co nie myśli niestety 🙁 trochę szkoda bo ich w końcu ktoś przegoni 😀
-
Anonimowy
Gośćmam bts 2km od domu 😉 średnio na edge 200/100 kbs,z początku było różnie ale jest ok.zasieg mam w promieniu 18km od domu
-
Anonimowy
GośćCo to za news ? Nie ma szans zeby u nas to bylo niestety ,
inna sprawa ze obecne na rynku modemy nie obluguja tej
technologi i koniec tematu !!! Wiem co to znaczy edge klasy
32 u mnie Era go ma i na 5 szczelinach realne osiagalne
predkosci sa 30-33kB/s – to juz jest duzy komfort 🙂
-
Anonimowy
Gośćheh u mnie leciało stabilne 200-210 kbps na egde ale popsuło się niestety… testy na starterze PF bo online wogóle nie widzi nadajnika 2G PLAY. Pozdro
-
Anonimowy
Gośćto jakiś żart chyba, Cyfrowy Polsat będzie oferował za miesiąc internet w technologii WCDMA, konkurencyjnie do Orange, i oferują duży zasięg i dużo większą prędkość…
-
johnny-18
CzłonekW moich okolicach testerzy cp mają 4-5mbit… A co będzie jak przybędzie użytkowników?
-
-
AutorWpisy