Dystrybutorzy doładowań nie doszli do porozumienia z Erą

Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Dystrybutorzy doładowań nie doszli do porozumienia z Erą

Przeglądanie wątków odpowiedzi 10
  • Autor
    Wpisy
    • #152985 Odpowiedz
      rafaik
      Uczestnik

Firmy dystrybuujące doładowania telefonów komórkowych pre-paid zaostrzają spór z Polską Telefonią Cyfrową, operatorem sieci Era i Heyah o poziom marż. W dniu dzisiejszym Związek Pracodawców „Forum Dystrybutorów Prepaid” poinformował, że niepowodzeniem zakończyły się próby wypracowania kompromisu pomiędzy środowiskiem dystrybutorów a PTC.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• #191042 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Plus obecnie płaci swoim dystrybutorom 4,5%. Zresztą to już jest interes wszystkich operatorów, Orange też już wypowiedział umowę Ruchowi.

• #191043 Odpowiedz
      sebi997
      Uczestnik

sami sobie wbijaja gwozdz do trumny i tyle

• #191044 Odpowiedz
      wlo
      Uczestnik

Podobno w kupie siła!? WIec czemu indywidualnie się dogadują? Swoją drogą, ciekawe komentarze były pod newsami w sprawie Plusa (kioskarze mieli z głodu paść jak im złodziej Plus marżę obniżył), aż mi tego teraz brakuje, jak to preacowniky czy agenci Kolportera będą suche bułki dzieciom dawać na śniadania a na obiad chleb razowy ze smalcem…

• #191045 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Bzdura skoro tak jest to tym bardziej nie powinni wybrzydzać. Albo zarobią co mogą zarobić albo nic proste. Ja też czytałem że Plus podobno daje dystrybutorom 4,5%. Ja osobiście się nie dziwie że Era i teraz Orange także chce tyle albo podobnie płacić – logiczne. Zresztą w jednym z artykułów czytałem że teraz te stawki wynoszą 6-8% więc znacznie większe. Pisał też ktoś pod newsem Ery że jest jednym z dystrybutorów i ma marże 8% bo od 25zł bierze 2zł.

• #191046 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

walka operatorów z dystrybutorami to niezła próba sił…

• #191047 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Plus to rozpoczął, teraz inni nie chca miec marży mnie atrakcyjnych niż oni. I nic dziwnego, jak kioskarze raz się ugięli to i teraz to muszą zrobic, zwłaszcza, że Orange też już wypowiedział umowy

• #191048 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Obniżka marż wynika z ceny aktualnych połączeń. Kiedyś minuta rozmowy kosztowała prawie 3 pln dzis 029 groszy stąd obniżka

• #191050 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Nie ma co się dziwić, że po sukcesie Plusa w negocjacjach tym śladem kilka miesięcy temu poszła Era. Dziwi tylko fakt, że mimo tak długiego czasu ciągle nie ma porozumienia i Era zbliża się do ostatecznego terminu. Doładowuję online przez stronę Ery- zawsze to 10% ekstra doładowania, znacznie rzadziej, ale zdarzało się, że ładowałem od dystrybutorów ze zniżką nawet 15%. Negocjacje z Erą jeszcze nie zakończone, a już Orange wypowiedziało umowy… Moim zdaniem, przez posunięcie Orange negocjacje mogą się zaostrzyć. Zobaczymy.

• #191051 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

ttt

• #191052 Odpowiedz
      Boca
      Członek

W takiej sytuacji najlepiej skorzystać z doładowań online, a przy okazji dostać jeszcze bonus 20%( trwa do 15%) i poczekać jak potoczą się negocjacje.

Przeglądanie wątków odpowiedzi 10
Odpowiedz na: Odpowiedź #191052 w Dystrybutorzy doładowań nie doszli do porozumienia z Erą
Twoje informacje:

Anuluj