Dłuższe ważności kont w starterach Orange

Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Dłuższe ważności kont w starterach Orange

Przeglądanie wątków odpowiedzi 15
  • Autor
    Wpisy
    • #153436 Odpowiedz
      rafaik
      Uczestnik

Od jutra w starterach Orange wydłużona zostanie ważność konta na połączenia wychodzące. Dotyczy to wszystkich ofert Orange na kartę. Okres aktywny będzie wynosił 31 dni, zamiast dotychczasowych 14 dni. Dla połączeń przychodzących okres nie ulegnie zmianie tzn. pozostanie 12 miesięcy.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• #187782 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Pozytywne info, co tu dużo mówić, zawsze lepiej miesiąc niż 14 dni. Dobry ruch.

• #187783 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

dobrze jeszcze by było aby po doładowaniach ważnośc konta była zwiększona,,nie mowie już żeby było to tak jak w Play ale chociaż do 6 miesięcy to byłoby marzenie

• #187784 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Zmiana kosmetyczna wręcz mało wnosząca dali raptem 15 dni to naprawdę mała zmiana i w sumie nic nie wnosząca. Bo kupując starter wiadomo chcemy z niego korzystać więc i przy okazji kupujemy doładowanie. Tak dali żeby było coś i o nich..

• #187785 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Wzorem Ery, czyli tak jak jest w Tak Taku i heyah- można wprowadzić też sumowanie terminów ważności z kolejnych doładowań. Proste, wygodne…i nie trzeba tak często doładowywać, jak teraz w Orange czy Plusie.

• #187786 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

@nick zmiana kosmetyczna? Z 14 dni na 31 dni? Przecież to dwa razy więcej ponad.

• #187787 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

I co z tego, że dwa razy? Co tydzień kupujesz nowy starter, że to takie ważne?

• #187788 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

,,Pic na wodę” Tak jak Play 12m-cy w obie strony to jest to.

Przysłali mi z Orange darmowego startera na koncie było

0,00 zł . Oczywiście wyżuciłem do kosza.

W ubiegłych latach startery rozdawał SIM+, Póżniej Play

i zawsze na koncie było 5 PLN.

A Orange kpi sobie z abonentów, podobnie jak TP.

Bo to jedna firma.

• #187789 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

@fgr nie kupuje codziennie, ale uważam że mówienie że to żadna zmiana to lekka przesada. Mogli nic nie zmieniać a jedna postanowili wprowadzić zmianę. I właśnie podwojenie długości ważności konta jest dla mnie pozytywnym akcentem. I może nie chodzi mi o samą promocję ale o sam fakt zmian.

• #187790 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Orange widzi, że klienci cieszą się z byle czego (a tym jest taka zmiana, nie czarujmy się) i na pewno nie wprowadzi sumowania ważności doładowań. Na 100% nie zrobi też tak jak w Play Fresh. Ale jeśli klienci Orange są tak "wymagajacy" i pozwalają się traktować w ten sposób…Cóż, wolno im 🙂

• #187791 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

ja nie rozumiem klientów ORANGE, opuscilem tę sieć dobre 3-4 lata temu i cieszę się z tego powodu 🙂

ale taka promocja to szczyt bezczelności, to kpina z ludzi, ale jak widać w Polsce ludzie nie umieją liczyć :]

może obowiązkowa matura z matematyki zmieni ten stan rzeczy… ale to potrwa jakies 30 lat, do tego czasu francuzi wydoją naszych idiotów do granic możliwości ;]

• #187792 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Orange nawet twierdzi i uzasadnia sprzedaż telefonów z sim-lockiem jako prestiż więc wiecie, wszystko możliwe:)

• #187793 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

tom sorry ale obrażasz mnie tym, bo ja jestem w Orange i wyobraź sobie że mi się opłaca. Trzeba tylko chwilkę posiedzieć i dobrze ją pod siebie dopasować, co akurat w prepaid nie jest problemem bo usług mają dużo. Jak się chce to można.

• #187795 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Niby postęp, ale … tylko pod publiczkę. Dobrze, że nadal "półmartwy" sim działa 12 mscy.

• #187796 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Zmiana kosmetyczna i tylko dla tych, którzy rozpoczynają przygodę z Orange. Travis, czyli jesteś w Orange i masz zamiar kupować co chwilę nowe startery? Bo nie widzę innej możliwości, by tego rodzaju przedłużenie ci się opłacało. Orange jakiś czas temu chciało poskracać terminy ważności przy nominałach doładowań, np. 50zł. Koniec końców wprowadzili 40dni ważności dla doładowania 40zł- tylko po co? Ktoś z takiego doładowania korzysta? Wystarczy dołożyć 10zł i ma się 3 miesiące na wychodzące… Gdyby Orange wprowadziło sumowanie ważności konta, jak to jest w Tak Taku, to by była zdecydowana zmiana na korzyść użytkownika. I jakaś zmiana w ogóle. Przedłużenie ważności startera to tylko kosmetyka, która nic nie wnosi do normalnego sposoby korzystania z telefonu.

• #187797 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Kosmetyka nic więcej, ta sieć dalej ma swoją politykę którą widać na każdym kroku. Wystarczy zobaczyć jakie promocję wprowadzają i ile czasu trwają:/

Przeglądanie wątków odpowiedzi 15
Odpowiedz na: Odpowiedź #187795 w Dłuższe ważności kont w starterach Orange
Twoje informacje:

Anuluj