Definicja szerokopasmowości w Polsce to 256 kb/s

Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Definicja szerokopasmowości w Polsce to 256 kb/s

Przeglądanie wątków odpowiedzi 4
  • Autor
    Wpisy
    • #153920 Odpowiedz
      Kan
      Klucznik

Szerokopasmowy dostęp do Internetu to usługa polegająca na połączeniu z Internetem za pomocą szybkiego łącza. Za dostęp szerokopasmowy Ministerstwo Infrastruktury uznało łącze o przepływności 256 kb/s do abonenta.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• #185327 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Co sie czepiacie! Od ponad 10 lat definicja autostrady to wiecznie remontowana droga dwukierunkowa biegnąca na jednej nitce na której średnia prędkość nie przekracza miejscami 50 km/h! U nas wszystko jest dziwne 🙂

• #185328 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Trzeba ministra i jego dzieci obdarować takim "szerokopasmowym’ internetem. Ciekawe czy wtedy nie zmieni definicji…

• #185329 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Żałość i wstyd. Ja mam łącze 2MB/s i uważam, że jest wolne. Dla mnie szerokie pasmo zaczyna się od 10MB/s, choć łącza HSDPA 7,2MB/s też można do niego zaliczyć. Natomiast wolniejsze łącza są wprawdzie stałe, ale już nie szybkie.

• #185330 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

czepicie się złego okreslenia… tak samo określa się telefonię stacjonarną mianem drogiej… a tak wcale nie jest – cena minuty na komorkę to 26 groszy czyli taniej niz u niejednego operatora. Dlatego też określenie ze 256 kb to szerokopasmowe łacze to też jest problem jezykowy. Szerokopasmowe jest – ale nikt nie mówi że szybkie 🙂

Przeglądanie wątków odpowiedzi 4
Odpowiedz na: Odpowiedź #185330 w Definicja szerokopasmowości w Polsce to 256 kb/s
Twoje informacje:

Anuluj