decyzje UKE przenoszenie numerów

Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi decyzje UKE przenoszenie numerów

• Ten temat ma 7 odpowiedzi, 1 głos, a ostatnio został zaktualizowany 17 lat temu przez Anonimowy.
Przeglądanie wątków odpowiedzi 7
  • Autor
    Wpisy
    • #152233 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Co sądzicie o ostatnich decyzjach UKE np. dot. przenoszenia numerów w 24 h. Z tego co czytałem to w chwili obecnej jest to raczej niemożliwe.O co chodz? Może ktoś wie?

• #228960 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Prawie jak pzpn czyli bałagan. zrobili niespodziankę dla abonentów, że niby numer można przenieść w kilka godzin i nawet się nie pofatygowali z pytaniem do operatorów czy ci sobie poradzą…

Co ciekawe, tylko plus i orange zrobili pismo z prośba o dłuższą chwile na przygotowanie operacji… reszta, czyli era i śmieszny play siedzą cicho i deklarują, że do nich można śmiało uderzać ze starym numerem. Playak mami ludzi niskimi cenami, ktore za chwilę skoczą bo skończy im się okres ochronny, a ludzie walą do nich z numerem i finał jest taki, że tracisz sygnał w telefonie na kilka dni i słuchasz durnych wywodów pani/pana z infolinii.

Plus i pomarańcz mieli na tyle fasonu, że od razu określili się co i jak. Dla mnie to dowód, że firma jest poważna. Jestem z Plusa. Polecam poważne firmy

• #228961 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Ja też ma telefon w Plusie ale zastanwiam sie nad przejściem do Play. Plus jest może powazny ale Play tańszy…

• #228962 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Derby a co jest niepoważnego w Erze? Może u nich faktycznie da się wszystko załatwić w 24h? Czy to znaczy że wg ciebie są mniej poważni od Plusa, który prosi o więcej czasu? Masz dziwny tok myślenia, na prawdę…

• #228963 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Jestem w Erze od 7 lat…nigdy nie było z nimi problemów …nie wiem jak z Orange i Plusem ale skoro są tyle lat na rynku to znaczy, że ludzie im ufają…wkurza mnie agresywna polityka Play…rozumiem, że są nowi ale bez przesady…znajomy przeszedł do Play i cały czas narzeka na brak zasięgu ciekawe dlaczego o tym nie informują w reklamach?:)

• #228964 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Mi chodzi tylko o to, że operatorzy wykorzystują nie odpowiedzialną decyzję UKE aby pozabierać innych klientów z ich dotychczasowych sieci. Rynek jest wolny i ok. ja, jak dostanę lepszą ofertę też pójdę gdzie indziej. Nawiązuje do tego, że operator (w tym przypadku Play) nie informuje, że nie są w stanie zgrabnie cie przenieść do siebie i w efekcie traci się sygnał

• #228965 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

oj niepowazny to ten ktory patrzy na firme jak w obrazek a nie to co oferuje
      co do tej decyzji to tylko wymog szanowania klienta w miare ze nie byli przygotowani to mam plakac i bronic ich.
      na zachodzie nie bylo z tym wiekszych problemow szanuja klientow i juz dluzszy czs przeniesiesz nr w 15min a ze to doszlo do nas hoho jakim to sposobem przeciez to Polandia kraj na samym srodku morza spokojnego
      no dziwne
      ale moj operator i tak jest debesciak
      zal mi was :/

• #228966 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Z tego co wiem, to największe problemy z przenoszalnością robi Plus i Orange. W erze można przenieść numer w 24h.

Przeglądanie wątków odpowiedzi 7
Odpowiedz na: Odpowiedź #228965 w decyzje UKE przenoszenie numerów
Twoje informacje:

Anuluj