Darmowy internet od gminy

Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Darmowy internet od gminy

Przeglądanie wątków odpowiedzi 7
  • Autor
    Wpisy
    • #152702 Odpowiedz
      Kan
      Klucznik

W Dębowcu mieszkańcy serfują w internecie za darmo. Gmina stworzyła darmowy hotspot, który jednorazowo obsługuje 100 komputerów w domach mieszkańców. Warunek jest jeden muszą być one w odległości 1 kilometra od Urzędu Gminy.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• #192706 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Ale brednie ten Wójt wypisuje on chyba nie wie jak działa siec radiowa. Na jednej antenie dookólnej (jednym interfejsie radiowym) działającej w czestotliwości 2,4 Ghz podpinaja 100 użytkowników – ciekawe jak to działa? Kolejne pytanie: jakim łączem może dysponować Gmina? 6Mb/s? 8 Mb/s? to chyba max (DSL z TPSA lub innego operatora). I na tym ma działać 100 użytkowników? To chyba bardziej kampania przedwyborcza Pana Wójta. Ja korzystałem z tego internetu 3 miesiące temu przez ok 2 tygodnie – po prostu żenada! Pan Wójt powinnien zabrać się za konkretne inwestycje a nie przechwalać się czego to niby dokonał (tak naprawdę to ten Internet został uruchomiony za poprzedniego Wójta – Adama Brudny) a Pan Branny chwali tylko zrealizowanymi zadaniami swojego poprzednika.

• #192707 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

u mnie w małej gminie w powiecie kieleckim hot spoty mamy juz 3 rok.są 3 anteny w 3 lokalizacjach:ug,gops, i technikum.tworzą one trójkąt w którym jest najwiecej ludzi na m2.miło jak turysci z lapkami,lub smartfonami wchodzą do knajpek i widzą reklamy ze są w zasiegu hotspotów by zjesc,napic i posiedziec na necie..

• #192708 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Haha, tak, Ikonka dla całej gminy kosztowałaby 5 mln 😀

• #192709 Odpowiedz
      aqq
      Członek

Aha, z nazwy miast się odmienia "z Cieszyna do Bielska

Białej".

• #192710 Odpowiedz
      aqq
      Członek

*a

• #192711 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Oczywiście, czasem oczy zawodzą. Miło mi jednak, że news zainteresował. Pozdrawiam Andrzej

• #192712 Odpowiedz
      aqq
      Członek

Jasne, newsy "z własnego podwórka" zawsze są interesujące

;]

Przeglądanie wątków odpowiedzi 7
Odpowiedz na: Odpowiedź #192712 w Darmowy internet od gminy
Twoje informacje:

Anuluj