Bezprzewodowy Internet NASK w Olsztynie

Start Forum Operatorzy Operatorzy komórkowi Bezprzewodowy Internet NASK w Olsztynie

Przeglądanie wątków odpowiedzi 3
  • Autor
    Wpisy
    • #154633 Odpowiedz
      Kan
      Klucznik

NASK uruchomił w Olsztynie stację bazową umożliwiającą świadczenie najwyższej klasy usług telekomunikacyjnych. Jej zasięg (30 km) pozwala na obsługę firm mających swe siedziby w Olsztynie i okolicznych miejscowościach.

Pełna treść artykułu dostępna tutaj:

• #181436 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

jak się do tego rzuci dużo osób to będzie mogiła, prędkości rzędu 1-2 kB/s… Ja korzystam z cdma od Orange (biznesowego) i mi wystarczy – może zastraszająco szybkie nie jest ale daje radę.

• #181437 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

To jest usługa dla klientów biznesowych a nie dla ludu a więc parametry są gwarantowane umową – co zrzesztą jest napisane w artykule. A więc jak w umowie jest 3Mb to jest 3Mb o jak nie to dostawca płaci karę. To właśnie gwarantuje umowa SLA. No i nie kosztuej to oczywiście kikanaście zł na 1Mb tylko dużżżżżżżżżo więcej.

• #181438 Odpowiedz
      Anonimowy
      Gość

Haha, znowu wciskaja gdzie sie da "byznesowego" WIMAXA ;] Uzywalismy tego w swietokrzyskim – projekt "E-Swietokrzyskie". Moim zdaniem ludzie pracujacy w NASK powinni wyjsc zza biurek, przestac teoretyzowac i wziasc sie porzadnie za projektowanie sieci wykorzystujac wyjatkowa pozycje na rynku telekomunikacyjnym ;] Prosze wrzucic sobie NASK w Googlownice i poczytac nieco o tej firemce. Jak dla mnie porazka.

Pozdr.

TOM

Przeglądanie wątków odpowiedzi 3
Odpowiedz na: Odpowiedź #181436 w Bezprzewodowy Internet NASK w Olsztynie
Twoje informacje:

Anuluj