Start › Forum › Sprzęt › LG › LG Optimus 3D zostanie zaprezentowany na targach MWC 2011 › Odpowiedz na: LG Optimus 3D zostanie zaprezentowany na targach MWC 2011
Zapowiada się bardzo ciekawa konkurencja dla kompaktowych aparato-kamerek FinePix REAL 3D serii W… Potrafią one robić zdjęcia przestrzenne i nagrywać takież filmy ze ścieżką dźwiękową stereo. Fotografią 3D na barwnym filmie do przezroczy (slajdów) eksperymentowałem jako nastolatek już od 1972 roku, robiąc stereoskopowe zdjęcia 3D obiektom w ruchu podwójnym aparatem Fed 4b, a widoki nieruchome uwieczniałem ze statywu jednym takim aparatem, pstrykając dwukrotnie z przesunięciem aparatu w poziomie o ok 62 mm własnej konstrukcji mechanizmem. Obecnie można zapomnieć o takich kombinacjach. Technika poszła tak daleko, że dla potrzeb amatorskich wspomniany FinePix REAL 3D W1 czy W3 zupełnie wystarcza.
Zapowiadany w tym news’ie LG Optimus 3D może się okazać przebojem, gdyż w ramach kombajnu (komórko-smartfona) człowiek dostanie do ręki sprzęcik do zdjęć i filmów 3D. Bardzo jestem ciekaw multi-funkcji tego LGika, jakości fotek oraz filmów oraz oczywiście ceny. Jeśli ten LG dołączy do ofert subsydiowanych u operatorów, to w ramach przedłużenia umowy można będzie go mieć za symboliczną cenę, na co liczę.