Odpowiedz na: Co można kupić za nasz stary telefon ?

Start Forum Rynek Handel w sieci i dystrybucja Co można kupić za nasz stary telefon ? Odpowiedz na: Co można kupić za nasz stary telefon ?

zbyszekswce
Uczestnik

Kan – jak Cie lubie tak bym się wstydził zamieszczać takie CUŚ – iPhone, Nokia 6300, Nokia 6500 to nie są wcale ZŁE telefony i szczerze wolałbym żeby BEZUŻYTECZNIE leżały mi w zapasie w biurku, niż żeby ktoś je ode mnie kupił a potem „recyklingował” je na allegro w postaci SUPER OFERT! Prawda jest według mnie taka że PROMOWANA DZIŚ EKOLOGIA TO BZDURA! energooszczędne żarówki? wole świecić w pokoju dwoma żarówkami – 60 i 40 W niż większą ilością energooszczędnych gó..ien które tylko niszczą wzrok! a telefon komórkowy mniej szkodzi środowisku zamknięty w szufladzie niż odkupiony przez jakąś „lewą” firmę która za dopłaty od Państwa „zutylizuje” potem to czego nie uda się sprzedać w jakimś dole w środku lasu, tam gdzie i tak nikt tego nie znajdzie! Ekologia to zdrowe myślenie – np. nie wywalaj śmieci do lasu – jak masa „oszczędnych nowoczesnych” osób mieszkających w domkach jednorodzinnych – to jest problem i z tym powinniśmy walczyć! A w telekomunikacji ekologicznym byłoby zmuszenie operatorów do współdzielenia BTSów – byłoby mniej nadajników, mniejsze zużycie prądu i mniej promieniowania!